Android 4.2.2 Jelly Bean


Android 4.2.2 Jelly Bean

Az év első felében adta ki a Google a 4.2 Jelly Bean frissítését, a 4.2.2-t, ami egyenlőre csak Nexus eszközökön fut hivatalosan.

A fő cél a fejlesztésnél az eddigi hibák javítása volt. Ez kiterjedt a kamera szoftverére és a bluetooth-ra is. Az átállás alatt voltak problémák mind a kép, mind pedig a videó rögzítésnél. Ez utóbbi rögzítésének kezdete után egy másodperc múlva leállt a kamera és visszaállt kamera módba. Egy újraindítás megoldást jelentett problémára, de ezzel a felhasználók / vásárlók valószínűleg nem lettek boldogabbak.

A frissítés OTA-n keresztül zajlik, ami után a 4.2.2 verziót láthatjuk az eszközinformációknál és a “build number” már a JDQ39.

A fejlesztők némi finomítással és gondoskodtak kényelmünkről. Ilyen például, hogy egy-egy letöltéskor a százalékos kijelzés mellett egy becsült hátralévő időt is láthatunk.

Kapunk két új értesítési hangot az interaktivitás szellemében. Az egyik a wireless töltés megkezdésekor aktiválódik, a másik pedig az alacsony töltöttség jelzésére szolgál.

Az eddigiek mellett fontos változtatás az is, hogy stabilabbá és gyorsabbá tették a Chrome-ot. Ez fontos lépés volt és a gyakorlatban a Nexus 4 tulajdonosok tudják igazán, hogy a 4.2.x megjelenése után a böngésző teljesítménye drasztikusan csökkent.

Rövid bemutató:

Forrás: http://blakedashed.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük