Cimke: Frissítés

Már Androidon is Windows programok

Már Androidon is Windows programok

Régóta ismert a Linux-rajongók körében a WINE kifejezés. Vannak, akik a WINdows Emulator rövidítésének és vannak, akik a Wine Is Not an Emulator rövidítésének tartják. Abban azonban egyetérthetünk, hogy a jelentésnek nincs köze a borokhoz. Gyakorlatilag ez egy olyan nyílt forráskódú megoldás, amivel a Windows programokat tudjuk futtatni Mac vagy Linux oprendszerek alatt.

Az év első felében egy brüsszeli konferencián a WINE eredeti fejlesztője, Alexandre Julliard az alkalmazás új verzióját mutatta be. Egy MacBookon futtatott egy Windiws alkalmazást. A bemutató alatt a program elég lassan működött, amire Julliard annyit mondott, hogy: Tovább →

Android Market ment, Google Play megérkezett!

Android Market ment, Google Play megérkezett!

A Google online áruháza új nevet és szerkezetet kapott. Most már filmeket, könyveket és zenéket is találhatnak a felhasználók.

Úgy döntöttek, hogy a jól bevált Market nevet elhagyják és Google Play néven működik tovább a felület.
Az alkalmazások mellett felölthetőek zenék is (maximum 20 ezer darabot), amik akkor hallgathatóak streamelve, amikor csak akarjuk.
A több milliós kínálatból vásárolhatunk is. Böngészhetünk a négymilliós könyvállományban vagy akár filmeket tölthetünk le.

A felhasználók a gyakorlatban annyit vehettek észre a változás során, hogy a készüléken autómatikusan frissült az Google Play névre és ikonokra. A régi ikonokat tehát már a Play Áruház és a Play Zene feliratú ikonok váltották fel. Tovább →

Android 3.0 Honeycomb

Nézzük, mit érdemes tudni röviden az Android 3.0 Honeycomb-ról.

Android 3.0 Honeycomb

Android 3.0 Honeycomb

Megjelent: 2011. február 22-én

Néhány tulajdonság:

  • Táblagépekre tervezett új felhasználói felület
  • Könnyebben el lehet érni az értesitéseket
  • Könnyü alkalmazásváltás egy mozdulattal
  • Action Bar: Widgetek, egyéb opciók és navigáció elérése
  • Újra rajzolt billentyűzet a nagyobb kijelzőkhöz
  • Inkognitó mód
  • Könnyebben elérhető beállítások a kameránál
  • Tovább →