Cimke: Fürdőszoba

Tükröm, tükröm, Androidom

Tükröm, tükröm, Androidom

Az a szép az Androidban, hogy bárhol megjelenhet, és mivel a kor szelleme azt diktálja, hogy a minket körülvevő hétköznapi tárgyak közül egyre több váljon digitális, hálózatba kapcsolódó eszközzé, elmondhatjuk, hogy idővel kb. mindenhol meg is fog. Például a fülrdőszobában, a tükörbe építve. Reggelente úgyis ide vezet az első utunk, mennyivel kényelmesebb lenne fogmosás közben rögtön lecsekkolni az időjárásjelentést, a híreket gyorsan átnézni. Ha már fürdőszoba, az úszógumik aggodalmas méregetése helyett rögtön kaphatnánk friss, objektív értékelést a súlyunkról, testömegindexünkről, stb.

A technológia többé nem álom, rögtön két megoldást is bemutathatunk. Az első a Cybertecture Mirror névre hallgat, egy magasra törő hongkongi cég, a James Law Cybertecture gyártja. Bár borsos az ára (7 700 USD körül, úgy 1.8 millió forint), már kereskedelmi forgalomban kapható. A hírek szerint egyes dubai és hongkongi szállodákban már ki lehet próbálni. Lássuk, miről is van szó!

A szett három részből áll. A fő elem természetesen az 50×80 cm-es tükör, beépített kijelzővel. A szerkezetben közelebbről nem részletezett hardver és custom Android-alapú rendszer dolgozik. Ehhez csatlakozik perifériaként a wifis szenzorlap (mérleg és hasonlók), az egészet pedig távirányítóval lehet vezérelni, de létezik a célra írt dedikált Android-alkalmazás is. Az alábbi pár videó a tükör erényeit mutatja be. Tovább →