Hogy utazik az e-mail?

Az Androidos készüléket használok mintegy 99,9%-áról elmondható, hogy rendelkezik Google fiókkal, Gmail címmel. Biztos sokan gondolkodtak már azon, hogy mi történik a levelekkel azon kívül, hogy IMAP, POP3, SSL, stb.

Utazzunk egy kicsit a Google szerverei és routerei között. Természetesen csak virtuálisan. Adataink és e-mail-jeink mindennap megteszik ezt az utat, mi azonban ebből csak annyit érzékelünk, hogy rányomtunk a küldés gombra és kész is. De mi történik a háttérben?

Milyen folyamatok indulnak be a gombnyomás hatására? Hogyan működik a háttérben a Google hatalmas infrastruktúrája? Megtudhatjuk ebből az interaktív animációból, ami a Story of Send címre hallgat. Az aranyos és nagyon érdekes animációból az is kiderült többek között, hogy leveleink biztonságát kamerák és biometrikus azonosítás is védi. A szerverek által termelt hővel állandó, húsz fok feletti hőmérsékletet biztosítanak a dolgozóknak akik így télen is rövidnadrágban dolgozhatnak.

További érdekességként derült ki az animációból, hogy 1, azaz egy Google keresés kb. 1 kJ energiát emészt fel. Mennyi keresést indíthatnak naponta világszerte?


Hogy utazik az e-mail?

Forrás: android.blog.hu és techline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük