Cimke: Program

Már Androidon is Windows programok

Már Androidon is Windows programok

Régóta ismert a Linux-rajongók körében a WINE kifejezés. Vannak, akik a WINdows Emulator rövidítésének és vannak, akik a Wine Is Not an Emulator rövidítésének tartják. Abban azonban egyetérthetünk, hogy a jelentésnek nincs köze a borokhoz. Gyakorlatilag ez egy olyan nyílt forráskódú megoldás, amivel a Windows programokat tudjuk futtatni Mac vagy Linux oprendszerek alatt.

Az év első felében egy brüsszeli konferencián a WINE eredeti fejlesztője, Alexandre Julliard az alkalmazás új verzióját mutatta be. Egy MacBookon futtatott egy Windiws alkalmazást. A bemutató alatt a program elég lassan működött, amire Julliard annyit mondott, hogy: Tovább →

Nem vicc! Már a falon is átlát a mobil

Közelebb hozta a sci-fi világát a valósághoz Kenneth O és Dae Yeon Kim.

Az április 18-án megjelent hír szerint az UTD kutatói olyan áramköri lapkát készítettek, amely nem csupán a falon, hanem a műanyagon, papíron és egyéb tárgyakon is képes átlátni.
Eddig számos, vicces alkalmazással találkozhattunk az Apple és at Android áruházaiban, amivel átláthatunk egy személy ruháján. Nos, úgy néz ki, ez most megvalósításra került.


Nem vicc! Már a falon is átlát a mobil, Kenneth O és Dae Yeon Kim.

A képen Kenneth O professzor (balra) és a feltaláló, Dae Yeon Kim látható

Az elektromágneses színkép terahertz csatornáját használja a találmány egy új microcsip-technológiával. Tudományos és egészségügyi falhasználásra számítanak a tervezők. Tovább →

Android Market ment, Google Play megérkezett!

Android Market ment, Google Play megérkezett!

A Google online áruháza új nevet és szerkezetet kapott. Most már filmeket, könyveket és zenéket is találhatnak a felhasználók.

Úgy döntöttek, hogy a jól bevált Market nevet elhagyják és Google Play néven működik tovább a felület.
Az alkalmazások mellett felölthetőek zenék is (maximum 20 ezer darabot), amik akkor hallgathatóak streamelve, amikor csak akarjuk.
A több milliós kínálatból vásárolhatunk is. Böngészhetünk a négymilliós könyvállományban vagy akár filmeket tölthetünk le.

A felhasználók a gyakorlatban annyit vehettek észre a változás során, hogy a készüléken autómatikusan frissült az Google Play névre és ikonokra. A régi ikonokat tehát már a Play Áruház és a Play Zene feliratú ikonok váltották fel. Tovább →

Paper Camera. Rajzoljunk kameránkkal

Paper Camera - Egy fizetős, ám nagyon kényelmesen kezelhető kép készítő alkalmazás.

Paper Camera egy nagyon ötletes kis alkalmazás a kameráddal készült képet átalapítja egy rajzzá.

Számos hasonló alkalmazással találkozhatunk. Vannak ingyenesek, de a Paper Camera fizetős. Miért az?

Az alkalmazás eltér a megszokottaktól. Érezni, hogy a fejlesztők tudták, mit és miért készítik el.
Az élőkép nézet egy papírlapon van megjelenítve, mintha a képet magunk rajzolnánk. Tovább →