Cimke: Google

A hivatalos Google AdSense app már elérhető

A hivatalos Google AdSense app már elérhető

A Google online hirdetésközvetítő szolgáltatása az AdSense, amelynek segítségével weboldalunkat reklámfelületként hasznosíthatjuk. Rendkívül nagy előnye, hogy az oldal tartalmával releváns hirdetések fognak megjelenni és ezzel célzottan szólíthatóak meg a látogatók. Megjelent és ingyenesen elérgető a Google AdSense alkalmazás, amivel hozzáférhetünk fontosabb adatainkhoz, amit eddig a böngésző segítségével tudtunk elérni.

A funkciók száma sajnos a Google Analytics alkalmazáséhoz hasonlóan igen csekélynek mondhatóak. A Google közleményéből arra lehet következtetni, hogy a funkciók a jövőben bővülhetnek majd.

Kíváncsian várjuk, lesz-e változás. Tovább →

Google Analytics alkalmazás Androidra

Google Analytics alkalmazás Androidra

Oldal tulajdonosként elmondható, hogy vártam és örültem is ennek az alkalmazásnak. Megjelent ugyanis a Google Analytics alkalmazás, amely a Google weboldal statisztika (Google Analytics) mobilos kistestvéreként említhető. Sajnos a rokoni elemek tekintetében elég kicsi azon funkciók száma, amivel ráismerhető lenne nagyobb rokonára, de kezdetnek tökéletesnek mondható. Akinek az kell, hogy néha ránézzen oldala statisztikájára, feltétlen töltse le. Tovább →

Hogy utazik az e-mail?

Az Androidos készüléket használok mintegy 99,9%-áról elmondható, hogy rendelkezik Google fiókkal, Gmail címmel. Biztos sokan gondolkodtak már azon, hogy mi történik a levelekkel azon kívül, hogy IMAP, POP3, SSL, stb.

Utazzunk egy kicsit a Google szerverei és routerei között. Természetesen csak virtuálisan. Adataink és e-mail-jeink mindennap megteszik ezt az utat, mi azonban ebből csak annyit érzékelünk, hogy rányomtunk a küldés gombra és kész is. De mi történik a háttérben?

Milyen folyamatok indulnak be a gombnyomás hatására? Hogyan működik a háttérben a Google hatalmas infrastruktúrája? Megtudhatjuk ebből az interaktív animációból, ami a Story of Send címre hallgat. Az aranyos és nagyon érdekes animációból az is kiderült többek között, hogy leveleink biztonságát kamerák és biometrikus azonosítás is védi. A szerverek által termelt hővel állandó, húsz fok feletti hőmérsékletet biztosítanak a dolgozóknak akik így télen is rövidnadrágban dolgozhatnak. Tovább →